banner Paroles Paroles - Oostende Gault&Millau.jpg
  • jpg

Oostende: Culinaire bestemming in opmars

6 nieuwe adressen in Gault&Millau gids waaronder de hoogste nieuwkomer (Haut) en het HIP-adresje van het jaar (Paroles Paroles)

In de nieuwe Gault&Millau gids die vandaag werd gelanceerd, zijn maar liefst 6 nieuwe vermeldingen voor Oostende en 2 individuele awards. Haut komt binnen met 15,5 op 20 en is zo de hoogste nieuwkomer van Vlaanderen. Ook Paroles Paroles is nieuw met 12,5 op 20 en neemt de titel van HIP adres mee naar de Stad aan Zee. Andere nieuwkomers voor Oostende: Vincl’O, Maison Annette by chef Vito, Bar Bristol en HIP adres The Catch.

HAUT, het hoogste restaurant van Vlaanderen in het gloednieuwe Sky District, scoort als hoogste nieuwkomer in Vlaanderen met 15,5 op 20. Ook hun buren van Paroles Paroles krijgen een vermelding in de prestigieuze gids en worden benoemd tot Vlaams HIP-adresje van het jaar. Beide ambitieuze zaken openden de afgelopen jaren hun deuren en zijn de uithangborden van de groei van Oostende als culinaire bestemming, maar daar stopt het niet bij voor Oostende.

Van 6 naar 20 zaken in de gids

In 2020 waren er 6 adresjes opgenomen in de gids, dit jaar zijn dat er al 20. Nieuwe vermeldingen voor Oostende zijn:


  • Haut (15,5)
  • Vincl’O (13)
  • Paroles Paroles (12,5)
  • Maison Annette by chef Vito (12,5)
  • Bar Bristol (12)
  • The Catch (HIP)


Heel wat zaken behouden hun vermelding in de prestigieuze gids: 

  • Storm (14/20)
  • Marina (14/20)
  • Lusitania (13,5/20)
  • Savarin (13,5/20)
  • Bistro Mathilda (13,5/20)
  • Brasserie David (13/20)
  • Belle de Jour (13/20)
  • Kiss the Chef (13/20)
  • Mange Tout (13/20)
  • Brassi (12/20)
  • Frenchette (12/20)
  • Rocco (12/20)
  • Trattoria Ensorito (HIP)


Stijgen in de gids:

  • Willem Hiele (16/20 - stijging)
  • Café du Parc (12,5/20 - stijging)

Oostendenaar Willem Hiele is met 16/20 en 3 koksmutsen doorgegroeid tot één van de topzaken in België. Ook Brasserie Du Parc ziet hun goede werk beloond met een stijging.


We zijn heel verheugd over de erkenning die Oostendse chefs en restaurants krijgen voor hun vakmanschap, creativiteit en passie. De groeiende culinaire opkomst van Oostende maakt de stad aantrekkelijker dan ooit voor zowel fijnproevers als levensgenieters. burgemeester Bart Tommelein
Oostende is aan het uitgroeien tot één van de spannende culinaire bestemmingen in Vlaanderen met verse Noordzeevis als trotse ambassadeur. Ik denk dat geen enkele stad een dergelijke stijging kan voorleggen. De individuele awards voor enkele restaurants zijn de kers op de taart.  Peter Craeymeersch, algemeen directeur van Toerisme Oostende vzw.


Deze stijging in de Gault&Millau-gids is een beloning voor het harde werk van de vele Oostendse horeca-ondernemers. Een dynamische sector die optimaal wordt ondersteund door Toerisme Oostende vzw met verschillende initiatieven en evenementen als Ostendaise - North Sea Food Fest en het Garnaalkrokettenfestival. De toekomst ziet er goed uit. Bart Boelens van Horeca Middenkust.


Dit jaar werd ook de legendarische chef en inwoner van Oostende Jean-Pierre Bruneau beloond met een Lifetime Achievement Award. De chef-kok bracht meer dan 60 jaar door in de keuken en drukte jarenlang zijn stempel op de Belgische gastronomie. 


Ook de komende jaren staan er nog heel wat zaken op de planning in Oostende. Toerisme Oostende vzw zal samen met de stad Oostende blijven investeren in de uitbouw van Oostende als culturele en culinaire hotspot.

059 HR 240528 @Nick Decombel Fotografie.jpg
  • jpg
Frenchette groot 7.jpg
  • jpg
005 groot @Nick Decombel Fotografie (1).jpg
  • jpg
0033 HR ©NIck Decombel Fotografie - 20230927.jpg
  • jpg
Exterior - Willem Hiele - Photo Mikkel Bækgaard 4.jpg
  • jpg
018 groot @Nick Decombel Fotografie (1).jpg
  • jpg
029 groot @Nick Decombel Fotografie.jpg
  • jpg
Mange Tout 007 groot @Nick Decombel Fotografie.jpg
  • jpg

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Toerisme Oostende nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL